Jednostka organizacyjna odpowiedzialna za wydarzenie:
Koło Naukowe Żywieniowców Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz Wydział Żywienia Człowieka
Opis Konferencji:
Konferencja ma na celu prezentację wyników badań i dyskusję na ich temat oraz wymianę idei naukowych pomiędzy młodymi naukowcami z całej Polski. Dla laureatów Konferencji przewidywana możliwość upowszechniania wyników prezentowanych na Konferencji w czasopiśmie z listy Ministerstwa Edukacji i Nauki „Żywność. Nauka. Technologia. Jakość” (200 pkt. MEiN), a także w czasopiśmie „Technological Progess in Food Processing (40 pkt. MEiN).
Informacje kontaktowe i strukturalne:
adres e-mail: kolo_naukowe_zywieniowcow@sggw.edu.pl
opiekunowie naukowi:·
Dyrektor Instytutu Nauk o Żywieniu Człowieka – Prof. Dr hab. Krystyna Gutkowska
Dziekan Wydziału Żywienia Człowieka – Prof. Dr hab. Dominika Guzek
data i miejsce wydarzenia: 28.09.2023r, Wydział Żywienia Człowieka SGGW, ul. Nowoursynowska 159, Warszawa
Główna tematyka konferencji:
Zakres tematyczny obejmuje panele dyskusyjne związane z dietetyką, analizą żywności oraz przedsiębiorczością.
Program konferencji:
Program konferencji zakłada sesję plenarną, podzieloną na dwie części – a pomiędzy nimi przerwa kawowa, trzy sesje panelowe, (z czego dwie prowadzone jednocześnie w różnych salach), poświęconych różnym zagadnieniom mieszczącym się w przyjętej tematyce, oraz przerwa obiadowa. Dokładną rozpiskę można znaleźć pod adresem podanym poniżej.
Baza odnośników:
Profil w domenie Facebook: www.facebook.com/events/3042703116029973/